mandag 24. mai 2010

Eplekake


Prøver å ikke kaste mat så derfor måtte jeg bruke opp eplene i kjøleskapet!
Er ikke så alt for glad i epler så jeg fant ut at da måtte det være perfekt å bruke de i en eplekake:D

Slenger med en oppskrift på kaken for de som lurte;)

Eplekake:
100 g smør (Ja, smør!)
2 dl sukker
2 egg¨
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 dl melk

Fyll:
Eplebåter
Kanel
Sukker

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk så inn eggene.
Sikt mel og bakepulver og bland sammen med melken.

Ha deigen i en rund kakeform, men ha bakepapir i formen eller smør den.

Eplene skrelles og skylles før du skjærer de i båter og har de oppå kaken.
Dryss over sukker og kanel.

Kaken skal stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 1 time (forskjellig fra ovn til ovn).

Til eplekaken kan du servere vaniljeis eller vaniljesaus.

Håper det smaker!

Lykke til;)


Oppskriften fant jeg på www.detsoteliv.no

1 kommentar:

  1. Marina Abrahamsen25 mai, 2010

    Hei!:) Æ lurte på om du tar i mot bestillinge?:)

    SvarSlett