mandag 22. februar 2010

Kake for både unge og gamle (Rice Krispies kaka)


Denne kaken her er verdens beste kake!!! Faller i smak både hos store og små. Kaken kan du lage på litt forskjellige måter...Noen foretrekker sjokolade inni og krem oppå mens noen liker eggekrem inni, krem oppå og friske bær. Smak og behag:)
Bunnen lages av marengs og rice krispies. Enklere kan det rett og slett ikke bli!



Rice Krispies-kaka

5 eggehviter
2,5 dl sukker
3 dl rice krispies

Stivpisk eggehviter og sukker, vend inn rice krispien.
Kle et stekebrett med bakepapir. Ha olje på.
Stekes midt i ovnen på 125 grader i 65 min. (Husk det er forskjellig fra ovn til ovn).
Viktig at kakebunnen ikke stekes så mye at den blir lysebrun under!
Deles i to når avkjølt.

Eggekrem:
5 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl fløte
125 gram meierismør

Kok opp eggeplommer, sukker og fløte på svak varme.
Rør hele tiden helt til d tykner. Avkjøl.
Ha litt og litt av blandingen oppi smøret mens du pisker det med en mixer,
da får du en stivere krem enn om du har alt sammen på en gang.

Fyllet has på den ene bunnen. den andre legges oppå.
Piske en pk kremfløte. has oppå den andre bunnen.
Pyntes på toppen med frisk frukt eller bær. alt etter smak og behag.

8 kommentarer:

  1. deinna så rågod ut! Hold på å lage den tell mamma sin 50 års dag no. Tusen takk for inspirasjon:))

    SvarSlett
  2. Har laga denne kaka for en stund siden - nydelig, spesielt godt med ricekrispen som nesten smaker som karamell...

    SvarSlett
  3. Har lyst å lage denne, men hvor finner jeg oppskrifta?

    SvarSlett
  4. 25 dl sukker?????????

    SvarSlett
  5. Anonym: selvfølgelig ikke 25dl. En stor skrivefeil fra min side. Skal stå 2,5 dl.
    Beklager så mye.

    SvarSlett
  6. Linda Aksberg Jakobsen16 juni, 2013

    Prøvde denne kaken i dag, og var dessverre litt uheldig m bunnen (stekte den litt for lenge), men en aldeles nyyydelig kake allikevel:-) Takk for du delte denne oppskriften:-) Deler linken din på fb, og håper dette er ok:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så synd du var uheldig. Har og gjort det noen ganger, men er bare å prøve på nytt.
      Noen ovner steker raskere/saktere enn andre. Så kan være greit å prøve seg frem og sjekke kaken litt ofte for å følge med.
      Bare hyggelig at du deler den:)

      Lykke til med neste forsøk:)

      Slett