søndag 21. august 2011

Kanelsnurrer!

Kanelsnurrer er enkelt å lage, smaker godt, kan hives i fryseren, lett å tine opp og gøy for barna å være med å lage.
Så hvorfor la vær å ta barna med på baking?!
Det er veldig sosialt og barna får en mestringsfølelse når de ser at de får til noe. Å se øynene på et barn som er stolt varmer et mammahjerte<3

Legger ved oppskriften og bilder av resultatet mitt:

Ingredienser:

2 pk fersk gjær
1 l lettmelk
5 dl vann
2 dl sukker

1 ts salt
2 ts kardemomme
225 gr smør
Mel til passende...


Gjør slik:

Smelt smør, og ha i melk+vann til 37 grader.
Rør ut gjær i litt av melka.
Ha så resten av melkeblandingen og de resterende indigrensene i bollen,
rør og ha i mel til passende deig.
Deigen settes så til heving i ca. 1t.

Kjevle deigen ut til et rektangel, strø sukker og kanel på. Rull så sammen til en lang pølse og kutt opp i passende biter. Bitene legges på et bakebrett og etterheves.

Stekes ved 225 grader i 8-10 minutter midt i ovnen.

Dette er oppskrift på en grunndeig...det vil si at du kan bruke den til boller, kanelsnurrer etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar