mandag 4. april 2011

Cake balls/cake pops

Cake balls er noe som er blitt veldig populært å lage. Finner bilder og oppskrifter overalt på nettet og blogger. Du kan lage dem i alle slags farger og fasonger, bare fantasien som setter grenser!
Fint å sette frem på bordet til gjester som en konfekt :D

Siden dette var første gang jeg prøvde meg på denne typen gjorde jeg det enkelt og brukte sjokoladekake.
Trillet kuler og dyppet de i mørk sjokolade og hvit sjokolade m/konditorfarge.
Satte de så i kjøleskapet så sjokoladen skulle stivne.

Neste gang har jeg lyst å prøve meg på red velvet cake.













                                                   Her er et bilde av resultatet.



Her er en oppskrift og arbeidsbeskrivelse til de som har lyst å prøve seg:

Hvilken som helst kake (smuldres til smuler)
100 g mørk sjokolade
50 g smør
100 g melis
50 g fløte

Fløten, sjokoladen og smøret skal smeltes sammen i vannbad.
Når det er smeltet har du melisen i og blander godt sammen.
Hell massen over kakesmulene og bland sammen.
Lag små baller/kuler, legg de på ett brett og sett i fryseren i ca. 30min.

Så er det tid for å dyppe de i smeltet sjokolade.
Hvilken sjokolade du ønsker å bruke er opp til deg!
Finnes sjokolade med farge og smak om du ønsker det eller du kan gjøre det enkelt å bruke vanlig kokesjokolade.
Sjokoladen smelter du i mikroen eller vannbad til den er flytende.
Noen liker å bruke pinner på kulene for at det skal se penere ut og er enklere å dyppe i sjokoladen.
Når du har dyppet de settes de så på nytt i fryseren eller kjøleskap.

Lykke til!

1 kommentar: